Новини  

Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия

0 Коментари
5329
13 авг 2019

Родители се оплакват, че децата им в ОДЗ "М. Горки" в Кърджали редовно са изложени на мръсотията от пръст и кал, когато си играят в двора на детската градина. 

Въпреки, че сградата на ОДЗ ""М. Горки" в Кърджали е санирана наскоро, то площадките за игра на децата са в потресаващо състояние, а денивелацията предполага стичане на кал, пръст и мръсотия при всеки дъжд пред входовете на сградата. 

Родители на малки деца във въпросната детска градина сигнализират, че децата им се извеждат да си играят с пръст и прах, поради липса на устроени площадки с пясък. Предвид и липсващите хигиенни навици на 3-4 годишните мълчугани, много родители се притесняват от заразни болести, някои от които може да са фатални или да доведат до трайни увреждания. 

Анализи на кърджалийския лекар Д-р Марин Мухтаров показват, че Кърджали и региона са на челни позиции по брой заболели от кучешка тения. Причина за коварното и често фатално заболяване са големият брой кучета по улиците. Тези кучета обикалят свободно и в дворовете на детските градини. Броят на кучетата в района детска градина „М. Горки“ обаче е особено голям, поради естественото убежище на уличните кучета в отсрещния двор на тютюневите складове и развалини. 

Симптомите на ехинококозата се проявяват при настъпване на усложненията.

Кистата може да е във всеки орган, включително в мозък, око и навсякъде. Най-често обаче е в черния дроб. 

Други патологични микроби и болести, които се пренасят с почвата са ешерихия коли, хепатит, тетанус, антракс, ботулизъм и други. 

Родителите от Кърджали се надяват, ръководството и персонала на детската градина или ръководството на община Кърджали, да предприемат мерки за разрешаването на този хигиенен проблем в детска градина „М. Горки“. 

 

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: вторник 13 август 2019 10:32
Сродни статии: България- с изключително успешна асимилационна политика Азербайджан освободи окупираните си територии Турци и българи се сплотяват срещу "зловеща сила" в Търново през 1833 г. Кръчма в двора на Кърджалийско училище Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата СЕНЗАЦИЯ! Кърджали на Хасан Азис се побратими с общината на „Сивите Вълци" от Маниса Община Пендик зарадва децата изучаващи Турски език в Кърджали… ЕК разследва финансирането на Църквите, може да спре парите ако…
Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотияР

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.