Новини  

Противник "ЮЖНИЙ*"!? и Проверка на бомбоубежищата в София?!

0 Коментари
2307
29 мар 2018

 Бойко Борисов нареди проверка на бомбоубежищата в София 

На снимката: Руски стратегически бомбардировач Ту-95МС - "Мечок"

„Противник южний* е преминал държавната ни граница на ред последователни рубежи… Бойната задачата на артилерията е да осигури безопасно изтегляне от фронтовата линия…”, така преди 21 години или по точно през "гладната Жан Виденова зима*", всяка сутрин звучеше, прочитането на „Бойната заповед на артилерията” от командира на артилерийския дивизион в ШЗО Плевен, подполковник Драган Георгиев, познат и като „змея*”. Подполковника, беше от тези командири, за които казват, че са строги но справедливи, … лека му пръст, две години след като се уволних от един вестник научих, че е станал жертва на поредната пътна катастрофа някъде на старопланинските проходи, където автобуса на ШЗОто с е сблъскал с един турски тир. Пишеше, че при тежката катастрофа са загинали и други, почти всички офицери от ШЗОто. 

След т.нар. демокрация*, учудващо започнаха да разпределят всички, неотслужили висшисти като мен в ШЗО Плевен, и то без оглед на етническата или религиозната им принадлежност, както преди. Всъшност строителните и ЖП подразделенията, където турци и мюсюлмани десетилетия наред безплатно "градяха България" и работеха на ангария* по две и три години, бяха закрити. Така и аз попаднах в артилерийския дивизион на ШЗО Плевен. Но, да се върнем на „Бойната заповед”, самото прочитане на тази заповед доста ме смущаваше лично, понеже бях единствен турчин в дивизиона.  

Пък и този "противник южний*..., за подполковника явно беше Турция, и по малко вероятно Гърция, макар че исторически най-последно България е била съюзник на Османската империя през Първата световна война, а с Гърция или за територията и, България воюва рамо до рамо с Германия и нацистка Германия и през първата и втората световни войни. 

И въпреки, че България е нападана доста по-жестоко от православните сърби откъм запад, както и от своите братя румънци-християни  от север, то противникът в „Бойната Заповеднепременно еюжний*”!?- леко руският акцент на думата, явно идваше от атмосферата на руско-турските битки около Плевен, запомнени с десетократно по-големите загуби и поражения за руснаците, срещу професионалната армия на Осман Нури Паша, която отбранява града в продължение на 6 месеца. http://rodopite.net/blog/totalnoto-porazieniie-i-5-miesietchna-agoniia-za-r/ 

„Братската*” – „Православна*” Русия също напада и бомбардира България през 1915г. и 1941г. като, при нападението от Първата световна война, руски кораби и самолети, бомбардират и сриват със земята централната част на Варна, при което загиват 9 българи, сред които и едно дете, а 24 души са тежко ранени. Тогава на помощ на българите във Варна, се притичват две немски подводници и два крайцера на турската флота*! http://rodopite.net/blog/priedi-103-godini-ruski-korabi-i-samolieti-bombard/

Всъщност, реално се оказва, че откакто България е независима държава, с агресия е нападана от всички свои християнски съседки, включително и от Русия, но не е нападана единствено от Османската империя или от Турция!...но "противникът*" в "Бойните заповеди" странно защо все е ... "южний*"!?

Та, прочиташе подполковника Заповедта, и всички се качвахме по камионите, които в колона със самоходните 122мм гаубици /топове/ и несамоходните 122мм гаубици, се отправяхме на мислената фронтова линия – Къшин-Къртожабене-Брестовец (села около Плевен), да осигуряваме мислените предни позиции на пехотата с огнева мощ. Но, много от самоходните гаубици или друга руска движеща се техника се разваляха почти на всеки два километра, та докато изминем 8те километри и стигнем на позиции за стрелба ставаше време за обяд.  

Цялата тази история с бойната заповед на артилерията, и т.н. днес звучи, още по глупаво, предвид, че битките вече и отдавна се водят основно с изтребители и бойни самолети. А нашата страна, към момента почти не разполага и не поддържа военна авиация. Или иначе казано, тя артилерията ще пази пехотата 10-15 км напред, но кой ще пази артилерията?! 

   Може би точно затова, днес премиерът Бойко Борисов, е наредил експресна проверка на бомбоубежищата в София. 

Целта на заповедта била да се уточни дали в София има достатъчно места за укриване на населението в случай на атака и дали те покриват всички нужни условия.
Нареден бил и преглед на плана за действие във военно време. Заповедта на премиера Борисов е до Министерството на отбраната и е със срок за изпълнение до края на деня утре.
 

Или както се казва, като нямаме бойна авиация поне да си стегнем бомбоубежищата, та поне скъпите столичани* да оцелеят, то нали България е само София!?… 

Но, дано премиерът Борисов наистина да не е получил някакъв „нишан*”, че ще почне война или направо казано, че ще ни бомбардират, защото икономически и особено демографски* ние в България и без това по показателите - глад и мизерия си отговаряме на военна ситуация, а населението на страната се стопява по-бързо и от сирийското... 

 

Cevdet Mustafa 

rodopite.net 

http://rodopite.net/blog/priedi-103-godini-ruski-korabi-i-samolieti-bombard/

http://rodopite.net/blog/totalnoto-porazieniie-i-5-miesietchna-agoniia-za-r/ 

 

 

0.0
Последна актуализация на:: вторник 03 април 2018 13:36
Сродни статии: Най новата Арменска трагедия Етнически националисти в кандидатските листи на ПП "Продължаваме Промяната" в гр.Кърджали Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Удивителният свят на Лоли Лидерът на НПСД Орхан Исмаилов почете най-младата жертва на възродителния процес – бебето Тюркян… Ще изхвърчат ли и калинките на Караянчева? Кмета Неджми ли премахна турското приветствие от табелата на Джебел? Строителната треска в Кърджали и … Грешните действия на арменските лидери
Бойко Борисов нареди проверка на бомбоубежищата в София

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.