Новини  

Противник "ЮЖНИЙ*"!? и Проверка на бомбоубежищата в София?!

0 Коментари
1153
29 мар 2018

 Бойко Борисов нареди проверка на бомбоубежищата в София 

На снимката: Руски стратегически бомбардировач Ту-95МС - "Мечок"

„Противник южний* е преминал държавната ни граница на ред последователни рубежи… Бойната задачата на артилерията е да осигури безопасно изтегляне от фронтовата линия…”, така преди 21 години или по точно през "гладната Жан Виденова зима*", всяка сутрин звучеше, прочитането на „Бойната заповед на артилерията” от командира на артилерийския дивизион в ШЗО Плевен, подполковник Драган Георгиев, познат и като „змея*”. Подполковника, беше от тези командири, за които казват, че са строги но справедливи, … лека му пръст, две години след като се уволних от един вестник научих, че е станал жертва на поредната пътна катастрофа някъде на старопланинските проходи, където автобуса на ШЗОто с е сблъскал с един турски тир. Пишеше, че при тежката катастрофа са загинали и други, почти всички офицери от ШЗОто. 

След т.нар. демокрация*, учудващо започнаха да разпределят всички, неотслужили висшисти като мен в ШЗО Плевен, и то без оглед на етническата или религиозната им принадлежност, както преди. Всъшност строителните и ЖП подразделенията, където турци и мюсюлмани десетилетия наред безплатно "градяха България" и работеха на ангария* по две и три години, бяха закрити. Така и аз попаднах в артилерийския дивизион на ШЗО Плевен. Но, да се върнем на „Бойната заповед”, самото прочитане на тази заповед доста ме смущаваше лично, понеже бях единствен турчин в дивизиона.  

Пък и този "противник южний*..., за подполковника явно беше Турция, и по малко вероятно Гърция, макар че исторически най-последно България е била съюзник на Османската империя през Първата световна война, а с Гърция или за територията и, България воюва рамо до рамо с Германия и нацистка Германия и през първата и втората световни войни. 

И въпреки, че България е нападана доста по-жестоко от православните сърби откъм запад, както и от своите братя румънци-християни  от север, то противникът в „Бойната Заповеднепременно еюжний*”!?- леко руският акцент на думата, явно идваше от атмосферата на руско-турските битки около Плевен, запомнени с десетократно по-големите загуби и поражения за руснаците, срещу професионалната армия на Осман Нури Паша, която отбранява града в продължение на 6 месеца. http://rodopite.net/blog/totalnoto-porazieniie-i-5-miesietchna-agoniia-za-r/ 

„Братската*” – „Православна*” Русия също напада и бомбардира България през 1915г. и 1941г. като, при нападението от Първата световна война, руски кораби и самолети, бомбардират и сриват със земята централната част на Варна, при което загиват 9 българи, сред които и едно дете, а 24 души са тежко ранени. Тогава на помощ на българите във Варна, се притичват две немски подводници и два крайцера на турската флота*! http://rodopite.net/blog/priedi-103-godini-ruski-korabi-i-samolieti-bombard/

Всъщност, реално се оказва, че откакто България е независима държава, с агресия е нападана от всички свои християнски съседки, включително и от Русия, но не е нападана единствено от Османската империя или от Турция!...но "противникът*" в "Бойните заповеди" странно защо все е ... "южний*"!?

Та, прочиташе подполковника Заповедта, и всички се качвахме по камионите, които в колона със самоходните 122мм гаубици /топове/ и несамоходните 122мм гаубици, се отправяхме на мислената фронтова линия – Къшин-Къртожабене-Брестовец (села около Плевен), да осигуряваме мислените предни позиции на пехотата с огнева мощ. Но, много от самоходните гаубици или друга руска движеща се техника се разваляха почти на всеки два километра, та докато изминем 8те километри и стигнем на позиции за стрелба ставаше време за обяд.  

Цялата тази история с бойната заповед на артилерията, и т.н. днес звучи, още по глупаво, предвид, че битките вече и отдавна се водят основно с изтребители и бойни самолети. А нашата страна, към момента почти не разполага и не поддържа военна авиация. Или иначе казано, тя артилерията ще пази пехотата 10-15 км напред, но кой ще пази артилерията?! 

   Може би точно затова, днес премиерът Бойко Борисов, е наредил експресна проверка на бомбоубежищата в София. 

Целта на заповедта била да се уточни дали в София има достатъчно места за укриване на населението в случай на атака и дали те покриват всички нужни условия.
Нареден бил и преглед на плана за действие във военно време. Заповедта на премиера Борисов е до Министерството на отбраната и е със срок за изпълнение до края на деня утре.
 

Или както се казва, като нямаме бойна авиация поне да си стегнем бомбоубежищата, та поне скъпите столичани* да оцелеят, то нали България е само София!?… 

Но, дано премиерът Борисов наистина да не е получил някакъв „нишан*”, че ще почне война или направо казано, че ще ни бомбардират, защото икономически и особено демографски* ние в България и без това по показателите - глад и мизерия си отговаряме на военна ситуация, а населението на страната се стопява по-бързо и от сирийското... 

 

Cevdet Mustafa 

rodopite.net 

http://rodopite.net/blog/priedi-103-godini-ruski-korabi-i-samolieti-bombard/

http://rodopite.net/blog/totalnoto-porazieniie-i-5-miesietchna-agoniia-za-r/ 

 

 

0.0
Последна актуализация на:: вторник 03 април 2018 13:36
Сродни статии: Изкуството на Байрям Байрямали Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Кръчма в двора на Кърджалийско училище Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България Гръцките власти предупреждават за опасна зараза от комари 18 милиона Турчета си взеха Свидетелствата 45 станаха професиите с право на ранно пенсиониране,… в Турция
Бойко Борисов нареди проверка на бомбоубежищата в София

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.