Новини  

Бивш ДПС депутат се подвизава с баш наркобос

0 Коментари
2494
07 авг 2018

Бившият депутат от ДПС Несрин Узун и общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев засега останаха без обвинения за участие в организирана престъпна група, съобщиха от Специализираната прокуратура. 

Въпреки, че бяха сгащени от турската полиция като авери на Димитър Желязков – Митьо Очите в буквалния смисъл на думата, по някаква странна логика Узун и Бенчев бяха набързо освободени от българския арест. Мнозина вярват, че ускорено се върви към потулването на случая, който е показателен като например случая на ГЕРБ-аджийския „данък суджук” от Добрич за Бойко Борисов. 

  Припомняме ви, че Бенчев и Узун бяха арестувани при спецакцията в Истанбул за задържането на несебърския наркобос.
Несрин Узун и Бенчо Бенчев са били разпитани като свидетели по досъдебното производство за организираната престъпна група. Но вече било образувано и ново разследване– за лично укривателство.
Специализираната прокуратура в София е събрала достатъчно доказателства за това престъпление, но то било от компетентността на районните прокурори в Бургас.
Така че те трябвало да решат дали Несрин Узун и Бенчо Бенчев ще бъдат обвинени.
В неделя разследващи претърсиха дома и офиси на фирми на бизнесмена, общинар. Криминалистите се натъкнаха на голямо количество пари, оръжия, както и на документи от т.н. черно счетоводство.
Имало и бележки, в които пишело колко пари да се платят на Митьо Очите.
В събота късно вечерта Несрин Узун и останалите бяха задържани в Турция и бяха върнати в България заедно с още 4 души - охрана и шофьори.
 

Междувременно бившият ДПС депутат- Несрин Узун организира и пресконференция, на която разказа, че той и Бенчев от БСП са били станали жертви на изключителната доброта, която носи в сърцето си моят много добър приятел Бенчо Бенчев!“
В началото Несрин Узун обяви, че е огорчен от българските медии, които постоянно повтаряли, че е от ДПС с уточнение, че вече 10 години той бил извън политиката и през този период никой не допускал, че е напълно възможно партийните му пристрастия през това време да са се променили. За случая каза,че бил помолен от своя приятел Бенчев, с когото имат съвместни бизнес проекти, да му запази три стаи в хотел в Истанбул.
Узун каза, че е бил регистриран в съвсем друг хотел и съвсем друг квартал на турската столица. След като видели ареста на Очите, той и Бенчо Бенчев били помолени от турските власти да отидат в полицейския участък, където да дадат обяснения какво правят на това място. Били разпознати като българи, заради регистрационния номер на колата.
Несрин Узун каза, че изобщо не се е интересувал за кого и за какво са тези три стаи, които е ангажирал. Той отрече да познава Димитър Желязков-Очите и да е наясно дали са съседи в една и съща кооперация. Узун каза, че не се притеснява, че може да бъде преследван съдебно за укривателство, защото съвестта му била чиста.

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: вторник 07 август 2018 16:15
Сродни статии: Златна монета от Турско Сдружение на Изселници за шахматния гений Нургюл Салимова Пладнешки обир от фелдшер Бирсен и потулване по веригата ДПС пак се подигра с турците в Млечино, с песен за Питу Гули Орхан Исмаилов от гроба бебето Тюркян: „Новото правителство обслужва ДПС. Българските турци са и... Медиите на Пеевски хвалят Борисов, а ДПС „играе 21 Октомври – "Празник на Кърджали" е гавра с местното турско население Турци и българи се сплотяват срещу "зловеща сила" в Търново през 1833 г. От стетоскопите на ТЕЛК и НЕЛК, тамтамите на етническия фанатизъм ли се чуват? ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Новата джамия в Атина е готова, София се ослушва...
Бивш ДПС депутат се подвизава с баш наркобос

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.