Новини  

Баба от София даде 420 000 лева на "полицаи*", пенсионер даде 600 000 евро!

0 Коментари
1037
08 юни 2018

Баба от София даде 420 000 лева на "полицаи*", пенсионер даде 600 000 евро! 

Баба от София счупи рекорда в телефонните измами у нас, като позлати ало-измамници с 420 000 лева. 

65-годишната баба Жасмин изтеглила парите последователно от две банки, а като отишла в трета, за да си вземе още 180 000 лева, служителите се усъмнили и подали сигнал в полицията, съобщава "Телеграф". Шеметната телефонна измама се разиграла във вторник в центъра на София, потвърждават от МВР. В момента тече разследване, но все още няма задържани за рекордната измама. Жасмин живее в центъра на столицата в района около „Орлов мост“.  

Във фаталният вторник телефонът й звъннал и мъж с непознат глас я помолил за съдействие на полицията „за залавяне*” на ало-бандити.  

Измамниците действали по позната схема за помощ на МВР. За да убедят старицата в думите си, престъпниците не са имали нужда от много време. 

Те я убедили, че операцията е секретна, след което жената си взела чантата и тръгнала към банката. От два клона успяла да изтегли 420 000 лева, които предала на муле*.   

Схемата, по която е била излъгана възрастната жена, е съдействие на полицията за залавяне на хакери и измамници. Първият ден жената е оставила около 3000 лв. близо до кофа за смет на столичната улица „Гогол“. На 3 юни, отново в същия район, тя е оставила 104 хил. лв., 30 хил. евро и долари.  

Два дни по-късно на ул. „Цар Асен“ жената е оставила още 210 хил. лв.  Тъй като се изпуснала, че има още пари в трета банка, мошениците я оплели в мрежите си.   

Щом Жасмин се наредила на гишето и поискала 180 000 лева, служителката се усъмнила и като не получила адекватно обяснение за какво са й парите, подала сигнал в полицията.  

Така било предотвратено даването на още пари и пълното разоряване на горката старица.  

Когато Жасмин разбрала, че е измамена, изпаднала в шок.  

Не можела да повярва, че е влязла в схемата на ало-мафията.  

Съседи на жертвата споделят, че тя дълго години работела в голяма застрахователна компания и си спестявала пари.  

Била изключително интелигентна и възпитана.  

Целият квартал се чуди как са успели да я измамят и то с рекордна сума. Миналата седмица 76-годишен мъж също бил измамен, но с още по-голяма сума от 600 000 евро, съобщава днес БНР. Схемата отново била за съдействие на полицията и измамниците казали, че ще пазят парите му в сейф! 

 Полицията издирва извършителите и на двете измами. От МВР отново призоваха хората да не се доверяват на непознати и да не дават пари, особено след искане по телефона. 

 

Източник: blitz.bg

0.0
Последна актуализация на:: петък 08 юни 2018 16:02
Сродни статии: Петиция за oтменяне на 3-ти март като национален празник на България След Турците и Македонците са против честването на 3-ти Март, като „национален празник" Изкуството на Байрям Байрямали Деца в Кърджалийско ОДЗ си играят в мръсотия Златото поскъпна до 6 годишен рекорд ДПС-Кърджали от 6 месеца не дава отговор за стая за изучаване на Турски език Намаляването на ДДС-то било вредно в България!? Хотел във Варна краде ток за хиляди лева Кръчма в двора на Кърджалийско училище Симпозиум за 30 годишнината от прогонването на турците от България
Баба от София даде 420 000 лева на "полицаи*" пенсионер даде 600 000 евро

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.