Новини  

Акциите на НАП за отсрамване на ГЕРБ ли са?!

0 Коментари
251
10 апр 2019

В разгара на безкрайните мащабни корупционни скандали и имотни далавери в ГЕРБ и правителството, Националната агенция по приходите предприема, невиждани досега акции за спазване на буквата данъчните закони. След като НАП преди месец вкара свои служители в „гей-парти” на круизен кораб, така и не се получиха отговори на въпросите: „За къкъв круиз става дума?”, „Колко е струвала акцията на данъкоплатците?”, „Установени ли са нарушения?” и „Наложени ли са някакви санкции?”   

НАП в Кърджали обаче, също блести с ярка дейност, като днес призори е атакувала и проверила 5 микробуса, превозващи пътници към Западна Европа.

Инспектори от Фискален контрол на НАП в Кърджали твърдели, че тези превозвачи са транспортирали пътници до Европа нелегално, и този тип превоз е бил нелегрементиран?! 

И двете твърдения обаче са смехотворни, защото като граждани на Европейския съюз, всички граждани на България могат да се придвижват съвсем свободно и легално, на територията на цяла Европа. От друга страна гражданите не винаги са длъжни да издават фискални документи, когато си извършват услуги с взаимно съгласие, така че това твърдение, дали даден превоз е регламентиран или не няма как да се докаже от НАП, и това е едно силно разтегливо понятие.  

От НАП Кърджали щели да сезират ИА“ Автомобилна администрация“ за констатациите си.

Но какво всъщност са установили?! 

НАП няма как да докаже, нито нерегламентираността, нито нелегалността, нито опасността и риска за живота на пътуващите за Европа с приятели и познати. 

Дали този вид превоз е рисков?

Може би, но всеки има съзнанието сам да прецени за себе си с кой са пътува и дали да си поделят парите за бензина. Едва ли някой е задължаван да се качи в микробус и да пътува за Европа… 

Собствениците на микробусите щели да бъдат глобени с до 2000 лв. и микробусите щели да бъдат запечатани за срок до 1 месец, съобщавали от НАП Кърджали!... 

На какво основание?? Глоби и запор, които вероятно ще паднат при първото обжалване и дори държавата може да плати обезщетения на потърпевшите собственици на микробуси. 

НАП обаче, явно е вдигнала мерника на имуществото на собствениците на микробуси, защото сега тепърва щяла да проверява и имотите на 172 собственици на микробуси, голяма част, от които са от Кърджалийско. 

И тези показни акции на НАП може да са само едно предлюдие за изземване на имуществото на хора, които за да не са безработни, опитват с къртовски труд да изкарат прехраната на своите семейства. 

От друга страна, точно сега е времето да се правят такива шумни акции от държаните органи, които пък да се отразяват още по-шумно от казионните медии на власта, за да се поразсее имотния корупционен батак и миризмата на гнило около правителството на ГЕРБ…

 

rodopite.net

0.0
Последна актуализация на:: сряда 10 април 2019 16:18
Сродни статии: Касим Дал по стъпките на Доган, но удари на камък!... България по-опасна за журналисти от някои Африкански страни И таксиджии от Кърджали зареждат в бензиностанция на „Марешки-Ст.Загора Куриоз: Пеевски в Европа, но със забрана за Турция Коалиция "Воля - Българските родолюбци" се регистрира за евровота доц. д-р Орхан Исмаилов е втори в листата за евродепутати в коалицията Да замажем положението... Орхан Исмаилов е легитимният лидер на НПСД РИБНОВО 29 Март, 1964г. - ГЕРОИЧНАТА БИТКА на ПОМАЦИТЕ ДПС е против признаването на Турското национално малцинство
Акциите на НАП за отсрамване на ГЕРБ ли са?!

Нямате коментари все още...

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.